Rallystevner i 2021 – på tross av corona?

ABMO avlyser med kort varsel

Etter avlysningen av Asker og Bærum Motorsport sitt Jubileumsrally i Slemmestad den 29. Mai, hersker det for tiden stor usikkerhet om hvilke løp som får gjennomføres i løpet av den nærmeste tiden.

ABMO har derfor tatt steget til å gjennomføre Sim Rally-Cup, digitalt og online, men det er håp om at en del ekte rally løp får lov til å gå av stabelen utover sommeren.

NMK Aurskog-Høland Rally-NM – 05.06.2021

Det virker som det er en god mulighet for at Aurskog-Høland Rally-NM får lov til å gå av stabelen som planlagt. Norsk Motor Klubb sitt løp har vært en fast institusjon i en årrekke og er en viktig dag i den norske rally-kalenderen.

Likevel hersker det også her usikkerhet, som vi kan lese om på klubbens hjemmeside. Alle fremtidige datoer avhenger av hvilke grep myndighetene anser som nødvendige, derfor er det en overhengende risiko for at løpet kan avlyses med kort forvarsel.

Det virker som om NMK fortsatt ikke er i regulær drift når det kommer til faste treningstider, og det ser ut som klubben selv venter i spenning på hva som kan gjennomføres.

Sprintrally sin Sørlandssprinten – 26.06.2021

Sørlandsrally sin Sørlandssprinten virker foreløpig mer sikker, selv om Vårsprinten 2021 ble avlyst med kort varsel. Her er påmeldingen til løpet åpen.

Løpet gjennomføres i Lindesnes og Mandalstraktene, med base i Mandal. Det korte løpet har en løype på 81 kilometer, og gjennomføres i løpet av en dag. Dermed blir det også gjerne tid til litt sørlandssommer mellom sandstrender og svaberg i den lille sørlandsperlen.

KNA sitt Sommerrally i Grimstad – 21.08.2021

KNA-Aust-Agder sitt billøp er oppført på kalenderen til Norsk Bilsport men det mangler fortsatt nærmere informasjon om billøpet på klubbens egen siden eller på hovedsiden for Rally Grimstad. Likevel er det allerede åpnet for påmelding hos sekretariatet i Grimstad.

Om det ikke kommer nærmere instruksjoner fra myndighetene kan det hende at Rally Grimstad må forholde seg til de samme smittevernstiltakene som i fjor. Da kunne løpet gjennomføres med 200 deltakende personer, så vel som 90 funksjonærer, men uten publikum samlet i målområdet.

KAK sine klubbløp i Kristiansand  – 29.08.2021

Kristiansand Automobilklub er for tiden godt i gang med vårrengjøringen på Rugsland Motorsportanlegg. Årets første trening ble avholdt 8. Mai. Her meldes det også om visse problemer med tillatelser fra myndighetene når det kommer til å få tillatelser for arrangementer i juni. Dermot er holdningen mer positiv når det kommer til arrangementer som finnes på kalenderen etter sommerferien.

Fra 29. August 2021 kan vi regne med at det blir Rallyløp med klubbens lokaler som base. Dertil kan man i løpet av de følgende dagene også se Bilcross, crosscart, rallycross og billøp på baneanlegget.

NKM Hamar sitt Rally Hedemarken – NM-løp – 18.09.2021

På samme vis ser det også positivt ut for NMK Hamar sitt NM-løp i midten av september, så vel som klubbløpet som følger helgen derpå. Klubben har allerede begynt regelmessige treningsdager siden midten av april.

Klubben har også oppført sitt vårløp for 30. mai  og sommerløpet, fra 26. til 27. juni, på kalenderen, men også her gis datoene med forbehold, i henhold til retningslinjene fra FHI og NBF. Det virker som om ønsket er å holde de tidligste arrangementene så små som mulig.

KNA Fjellregionen sitt Rally Tron i Alvdal – 08.10.2021

Kongelig Norsk Automobilklubb Fjellregionen planlegger sitt todagers-arrangement, Rally Tron, tidlig i oktober. Dette er en klubbregion som tilbyr et godt utvalg av utfordrende rally-løyper, i Alvdal, Folldal, Os, Rendalen, Tynset og Røros.

Dette løpet kjøres på høyfjellet, til Trontoppen i Alvdal og trekker en viss inspirasjon fra den lokale helten Kjell Aukrust.

Selve løpet er relativt nytt, og ble kjørt første gang i 2019, den gang med 38 deltakende biler. Tilbakemelding var at løypa var nydelig, men for kort. Derfor har det for Rally Tron 2021 blitt sikret en del ekstra kilometer, som bidrar med både utsikt og utfordringer. Fremtidsplanene til løpsarrangørene er også oppløftende. Det meldes et ønske om å gjøre Tron Rally internasjonalt, i løpet av de neste årene.

Leave a comment

Your email address will not be published.